Kleiduiven schieten

Nieuws & Achtergronden van Ameland
Gebruikersavatar
Sjaan
Berichten: 29
Lid geworden op: 21 Apr 2017, 19:02
Contact:

Re: Kleiduiven schieten

Berichtdoor Sjaan » 25 Jul 2017, 10:38

Dorpsbelang Ballum geeft helder advies aan mensen die zich opwinden over de kleiduifplannen.
Lees hier de reactie van Db Ballum

Advertisement

Vuurtoren startpagina


JanLammert
Berichten: 9
Lid geworden op: 21 Jul 2017, 19:23
Contact:

Re: Kleiduiven schieten

Berichtdoor JanLammert » 27 Jul 2017, 10:09

Beste mensen,

Hierbij en reactie van de KNVvl (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart) over het plan van gemeente Ameland om een kleiduifschietbaan in de directe omgeving van het vliegveld toe te staan;

https://www.knvvl.nl/kleiduifschieten-o ... d-ameland/

Jan Dekker, Roosdûnen

JanLammert
Berichten: 9
Lid geworden op: 21 Jul 2017, 19:23
Contact:

Re: Kleiduiven schieten

Berichtdoor JanLammert » 13 Aug 2017, 12:18

Beste mensen,

Voor diegenen die geen idee hebben hoe het er op een kleiduifschietbaan aan toe gaat hierbij een paar links naar filmpjes waarin je kunt zien hoe het werkt.

Groet, Jan Dekker Roosdûnen

JanLammert
Berichten: 9
Lid geworden op: 21 Jul 2017, 19:23
Contact:

Re: Kleiduiven schieten

Berichtdoor JanLammert » 15 Aug 2017, 11:32

Beste mensen,

Hierbij het artikel wat gisteren in de Volkskrant is verschenen over de kleiduifschietbaan. (het duurt even voordat het artikel geopend is)

https://www.volkskrant.nl/binnenland/ze ... c74bdca906

Na het lezen van dit artikel zal het iedereen duidelijk zijn wat de aanvragers voor ogen staat met de kleiduifschietbaan en waarom die op het vliegveld moet komen. Uit uitspraken van Paul Kiewiet en Robert Oud blijkt klip en klaar dat het een toeristische attractie moet worden waar veel geld mee verdiend kan worden, past mooi in het pretpark Ameland verhaal wat de aanvragers schijnbaar voor ogen staat!

Uitspraak Robert Oud in de krant;
Het oorspronkelijke idee was om liefhebbers van de wal te trekken. “Maar als ik de geluiden zo hoor moet dat plan maar even op een laag pitje”.
De bange gedachte die bij veel mensen leeft dat er straks misschien wel bussen met toeristen naar het eiland komen om eens een dagje te schieten is niet zo raar! Gezien deze uitspraak gaat dat werkelijkheid worden.

Paul Kiewiet gooit er nog een schepje bovenop;
Al langere tijd wil de gemeente de recreatiemogelijkheden op het vliegveld uitbreiden. “Zo’n schietbaan is toch een stukje vermaak”

Bij deze uitspraken valt alles op zijn plaats van het waarom de schietbaan op het vliegveld moet komen. Voor een vereniging met twintig leden maakt het niet uit waar de schietbaan komt, de oude Kronkel bij de Ballumerbocht zou een prima locatie zijn!

Maar als je met de schietbaan geld wilt verdienen kun je beter op het vliegveld zitten. Daar zijn altijd wel toeristen die bij de para's, vliegtuigen en/of de helikopters van de SAR staan te kijken. Mooi bord aan de weg en succes verzekerd!

Ik hoop dat ze bij de Gemeente Ameland tot het besef komen dat dit onzalige plan van tafel moet. De voorstanders die voor het "Pretpark Ameland" zijn moeten maar eens kijken hoe het er op het waddeneiland Sylt toegaat. Dit waddeneiland wordt ook wel eens "het Saint-Tropez van het noorden"
genoemd. Ik hoop niet dat dit op Ameland gaat gebeuren; Amelanders let op uw zaak !

Jan Dekker, Roosdûnen


Terug naar “Nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DavinVex, Google [Bot], Keganei en 4 gasten