Wellness Nes

Nieuws & Achtergronden van Ameland
JanLammert
Berichten: 9
Lid geworden op: 21 Jul 2017, 19:23
Contact:

Wellness Nes

Berichtdoor JanLammert » 29 Aug 2017, 10:44

Beste mensen,

Heb gisteravond met stijgende verbazing de raadsvergadering van de gemeenteraad op Ameland gevolgd, met name het agendapunt Wellness in Nes. Het onderwerp van het wellness gebeuren staat al een flink aantal jaren op de agenda en het lijkt er op dat de Amelanders er van doordrongen worden dat ze de zeggenschap over “hun” eiland dreigen te verliezen als ze de projectontwikkelaars hun gang laten gaan.

Het gebeuren op Boomhiemke is een mooi voorbeeld van hoe het kan gaan. De voormalige familie camping was eigendom van Roompot, tot dan een Nederlands bedrijf, na een aantal jaren onder de hoede van investeerder AAC Capital met flinke winst doorverkocht aan de Franse investeerder PAI Partners die maar een doel heeft en dat is zoveel mogelijk geld verdienen. Geen Amelander die hier nog wat over te zeggen heeft. De echte bazen van Boomhiemke zitten in Frankrijk ! Hoe dit bedrijf werkt en denkt is wel duidelijk geworden tijdens de rechtszaken over de bouwstops van de chalets.

Dat er nu een flink aantal Amelanders en ook gasten zijn die zich achter de oren krabben en denken wij gaan het Duitse eiland Sylt achterna lijkt mij niet zo vreemd. Deze grote investeerders hebben lak aan wat de plaatselijke bevolking denkt en vindt en heeft alleen de winstcijfers op hun netvlies staan.

Wat ook heel vreemd is, en dat bleek tijdens de raadsvergadering, dat er een aantal raadsleden zijn die het voortschrijdend inzicht van de bevolking en gasten als zeer ongewenst vinden en kost wat kost, ondanks de tegengeluiden het Wellness plan op Ameland door wil zetten. Wat mij bijzonder opviel was het schofferen van raadsleden die wel naar de bevolking luisteren en op eerder gedane instemmingen terug durven te komen. De tegen standers noemen dit onbehoorlijk bestuur !!

Het kan niet anders of dit “Schofferen” van mede raadsleden, heb er geen ander woord voor! ( dit heeft toch ook met fatsoen te maken? ) moet gevolgen hebben voor de verhoudingen tijdens de komende raadsperiode. Ik neem mijn petje af voor de raadsleden die toch naar de bevolking hebben geluisterd en middels hun stem daar uiting aan hebben gegeven.

Jan Dekker Roosdûnen

Advertisement

Vuurtoren startpagina


JanLammert
Berichten: 9
Lid geworden op: 21 Jul 2017, 19:23
Contact:

Ameland het Sint Maarten van de waddeneilanden?

Berichtdoor JanLammert » 09 Sep 2017, 09:20

Beste mensen,

Lees net dit artikel in de LC, het wordt steeds gekker op Ameland, de projectontwikkelaars grijpen alle middelen aan om het voor het zeggen te krijgen op de Pôlle ! Dit is dus waar de tegenstemmers al bang voor waren. Het grootkapitaal laat zich door niets maar dan ook niets tegenhouden in hun zucht naar winst, genoeg is niet genoeg !!

Lees en huiver..........


'Raadsleden Ameland geïntimideerd na nee tegen wellnessplan'


Zeker twee raadsleden die vorige week tegen het wellnessplan op Ameland stemden, zeggen daarna geïntimideerd te zijn.

De betrokken raadsleden, een van Algemeen Belang Ameland en een CDA’er, hebben dat aan hun fracties gemeld.

Volgens de raadsleden komt de intimidatie uit de hoek van projectontwikkelaar Kontour en Harry Westers. Kontour Vastgoed, een dochter van VolkerWessels, heeft samen met hoteltycoon Westers plannen voor een wellnesscentrum op Ameland. Vorige week maandag, tijdens een bewogen vergadering, stemde een raadsmeerderheid tegen een bestemmingsplanwijziging die het wellnesscentrum groen licht zou moeten geven.
Kwestie maandag besproken

Op het gemeentehuis wordt de intimidatie hoog opgenomen. Loco-burgemeester Piet IJnsen wil evenwel niet uitgebreid reageren; hij laat weten dat de kwestie aanstaande maandag tijdens het fractievoorzittersoverleg wordt besproken. Naar verluidt is een werknemer van Kontour bij de werkgever van een van de raadsleden langsgegaan. Daar liet hij weten dat een 'nee' tegen een volgende versie van het wellnessplan ertoe kan leiden dat Kontour minder opdrachten verstrekt aan de werkgever van het raadslid, een eilander installatiebedrijf.

Binnen het CDA en Algemeen Belang Ameland is men woest over het voorval. De raadsleden willen echter niet reageren; zij wachten het overleg van aanstaande maandag af.

Artikel uit de Leeuwarder Courant van 09-09-2017

JanLammert
Berichten: 9
Lid geworden op: 21 Jul 2017, 19:23
Contact:

Re: Wellness Nes

Berichtdoor JanLammert » 20 Sep 2017, 12:25

Beste mensen,

Ik heb de berichten over het wellness gebeuren in de media de afgelopen weken gevolgd en zat dus regelmatig met kromme tenen te lezen.

Nu wordt dus duidelijk hoe de vertegenwoordigers van het grote geld reageren als ze hun zin niet krijgen, want daar gaat het hier om. Raadsleden onder druk zetten om je zin te krijgen en als deze raadsleden hun poot stijf houden en vervolgens dit openbaar maken ze vervolgens indirect uit te maken voor leugenaars. Natuurlijk ook hun eigen straatje schoon vegen door gelijk maar te beweren dat dit onder druk zetten niet in hun opdracht gebeurd zou zijn………… !! Dit onder druk zetten gebeurd natuurlijk niet met een aangetekende brief maar op een smerige geniepige wijze zodat er naderhand natuurlijk geen keiharde bewijzen aan te voeren zijn!

De vertegenwoordiger van Kontour durft dan vervolgens keihard het onderstaande te beweren;

“Wij werken volgens wet-en regelgeving en respecteren het politieke proces” !!

Ondertussen maakt Volker Wessels wel bezwaar tegen het democratisch genomen besluit van Gemeente Ameland en voert de druk maar gelijk op door hun advocaat te laten roepen dat er “aanzienlijke kosten“ gemaakt zijn !! Advocaten halen deze heren er gelijk bij als ze hun zin niet krijgen om de druk maar eens flink op te voeren en de mensen bang te maken dat als zij hun zin niet krijgen dit vreselijk veel geld gaat kosten !

Vorig jaar behaalde VolkerWessels 5,5 miljard euro omzet en 103 miljoen euro winst dus als zij rechtszaken gaan voeren tegen Gemeente Ameland wordt het een kwestie van lange adem……………….of………vul maar in ! Dit bedrijf kent waarschijnlijk de uitspraak “Genoeg is genoeg” ook niet, bij hun is "genoeg nóóit genoeg" !

Ik hoop dat Ameland “Ameland” blijft en in de toekomst niet één van de meer dan honderd BV van VolkerWessels!

Verder wens ik de betrokken raadsleden veel sterkte en wijsheid.

Jan Lammert


Terug naar “Nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot], Keganei en 4 gasten