Bomen op Ameland

Nieuws & Achtergronden van Ameland
Gebruikersavatar
sjaanfanameland
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 Apr 2018, 14:25
Contact:

Bomen op Ameland

Berichtdoor sjaanfanameland » 12 Apr 2018, 14:31

Welke bomen op Ameland hebben een bijzonder verhaal? Meld ze aan door te reageren op dit bericht of een mail te sturen naar info@persbureau-ameland.nl en dan maakt de redactie van PA er een serie verhalen van. Wie weet hoe het project Bomen op Ameland uitgroeit! We gaan eerst maar eens bijzondere bomen verzamelen.

Nederland doet dit jaar voor het eerst mee aan de Europese verkiezing Tree of the Year en Ameland kan ook meedoen. SBNL Natuurfonds in Leersum zal in de komende drie jaar exclusief de Nederlandse inzending voor deze verkiezing selecteren. In samenwerking met dagblad Trouw is deze stichting op zoek naar bomen met een bijzonder verhaal. PA bundelt de verhalen van Ameland.

De Boom van het Jaar 2018 draait om markante bomen met een bijzonder verhaal. Het kan gaan om een persoonlijke herinnering of om een boom met een bijzondere waarde voor een dorp of stad. De boom die een natuurramp overleefde. Of die op het schoolplein generaties scholieren aan zich voorbij zag trekken. De boom waaronder al sinds mensenheugenis altijd het dorpsfeest plaatsvindt. Bomen vertolken een emotionele waarde, zij vertellen ons verhalen die het waard zijn gedeeld en herinnerd te worden.

Tot en met 15 mei kan iedereen zijn favoriete boom met verhaal aanmelden.

Advertisement


Gebruikersavatar
Sjaan
Berichten: 28
Lid geworden op: 21 Apr 2017, 19:02
Contact:

Re: Bomen op Ameland

Berichtdoor Sjaan » 12 Apr 2018, 14:34

De Beatrixboom in Hollum is wel een boom met een verhaal. Dat is dan de eerste. :D

Gebruikersavatar
Sjaan
Berichten: 28
Lid geworden op: 21 Apr 2017, 19:02
Contact:

Re: Bomen op Ameland

Berichtdoor Sjaan » 12 Apr 2018, 14:36

In deze rubriek staat ook een item over Vijf bomen tasten de kerk aan. Dat zijn vijf bomen die wat dicht op de hervormde kerk in Nes staan. Ook bomen met een verhaal.


Terug naar “Nieuws”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast